Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oskar Forsberg briljerar med sina saxofoner

Do Music records/Plugged

Caius Cat Trio är Oskar Forsberg på saxofoner. På bas hörs Pedro Martinez Maestre, en spansk musiker bosatt i Schweiz och tredje medlem är en schweiziske trumslagaren Raphael Nick. Gästmusiker på två spår är pianisten Gunnar Åkerhjelm.

Oskar Forsberg och Pedro Martinez Maestre har skrivit två spår var och EP:ns bonusspår är Kuselbe, en traditionell sång från Korea.

Sax, bas och trummor. Det blir ett annorlunda sound där det finns plats för tomrum som ger musiken rymd. Caius Cat Trio står för en annorlunda jazzmusik, men rötterna finns hos både Rollins och Coltrane. Det hörs inte minst i Oskar Forsbergs saxspel. Från rötterna experimenterar trion vidare och söker sitt uttryck och sina klangvärldar. Det sker på gott och ont. Jag finner faktiskt Caius Cat Trio vara bäst när Oskar Forsberg går på i sina förebilders anda.