Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oskarshamn vann med 4-2 och tog fjärde raka

Annons


Både Oskarshamn och Mora hade tre raka segrar bakom sig innan fredagskvällens möte i Arena Oskarshamn.
Det blev Oskarshamn som fortsätter segerraden efter 4-2 (1-1, 1-0, 2-1).
- Oskarshamn vinner rättvist, konstaterar Moras assisterande tränare Göran Tärnlund.

- Men det går inte att gräva ner sig för det här, utan ta nya tag till på onsdag. Men helt klart måste vi börja slå några lag ovanför oss i tabellen också. Varför inte börja hemma på onsdag mot Almtuna.
Oskarshamn har inlett allsvenskan på ett övertygande sätt och Mora väntade sig en rejäl anstormning från start. Men den uteblev och det var i stället Mora som tog tag i matchen från början och fick också det viktiga ledningsmålet genom Marco Tuokko efter knappa fem minuter.
Men sedan tog Oskarshamn över mer och mer och kvitterade efter drygt åtta minuter. Skotten 20-7 i hemmafavör efter första perioden vittnar om att målvakten Daniel Hansen hade en del att göra.
- Jag tycker att det var en ganska jämn period, så det känns verkligen inte som 20-7.

Bjudmål

Oskarshamn fortsatte att trumma på i inledningen av den andra perioden och innan halva perioden var spelad fick tränarna Lückner och Tärnlund nog och tog timeout.
- Oskarshamn snurrade hej vilt i vår zon och vi var inte alls bra. Vi var alldeles för passiva och bara petade. Men efter timeouten tycker jag vi lyfter oss, säger Tärnlund.
- Och i pausen mellan andra och tredje sa vi att det är ju bara ett mål upp och nu går vi ut och kör för en kvittering.
Men i stället för kvittering ökar hemmalaget på till 3-1.
Men Mora skulle få en gratischans att komma in i matchen då Oskarshamns målvakt Jimmy Danielsson slarvade på blålinjen och bjöd Niklas Fogström på Moras andra mål. Ett mål som tillkom i spel fyra mot fem.
Men den glädjen blev kortvarig för Mora då Oskarshamn replikerade efter tio sekunder och satte spiken till 4-2.
- Jag tycker vi inte gav oss själva chansen, ingen tar kampen framför mål som vi gjorde så bra mot Tingsryd. Det gör ont att stå där, men det är det pris man måste ta om man ska vinna matcherna, säger Göran Tärnlund.
I Mora övertygade målvakten Daniel Hansen stort och räddade Mora från fler baklängesmål, övriga har mer att bevisa.

HÅKAN ERIKSSON