Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD kritiserar SD-manifestation i Östersund

/
  • Det var i lördags som Monessa Erenbo (SD), ledamot i Östersunds kommunfullmäktige, klädde ut sig till en ”framtida människa som lever i slummen” under en SD-manifestation vid Stjärntorget i Östersund. Christer Jonsson (SD) hjälpte till under manifestationen.

Vid en manifestation i Östersund klädde en lokal SD-politiker ut sig till vad som liknade en tiggare. Manifestationen kritiseras av SD på riksnivå som ska utreda saken.

Annons

Det var i lördags som SD lokalt valde att klä ut en av sina politiker – Monessa Erenbo, som sitter i kommunfullmäktige i Östersunds kommun – till vad som liknade en tiggare. Det hände vid Stjärntorget i centrala Östersund.

Bredvid Monessa Erenbo stod en gatupratare med texten ”Tänk om detta är framtiden”.

– Vi vill visa en framtida människa som lever i slummen, sa Monessa Erenbo (SD).

Syftet var att sprida budskapet om den folkomröstning om invandring som SD förespråkar.

Sverigedemokraterna nationellt har kommit med kritik mot manifestationen och ska utreda ärendet, enligt tidningen Metro.

– Att klä ut sig på det vis som de har gjort är inget som partiet står bakom. Det är helt klart olämpligt och inte alls acceptabelt, säger Christian Krappedal, pressassistent hos Sverigedemokraterna, till Metro.

På måndagen har ÖP försökt nå Monessa Erenbo utan att lyckas. Men på Facebook skriver hon att det inte var en tiggare hon var utklädd till.

”Jag var inte utklädd till tiggare, den felaktiga slutsatsen har andra dragit i sin iver att kasta skit på SD. Jag försökte att visa på att pengar faller inte från skyn när det gäller statens utgifter”, skriver hon.

Annons