Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Otäck LIF-skada när Leksand vann

Färjestad tog ledningen, men Leksand visade på god moral, då man vände och vann med 3–1 över värmlänningarna.
En otäck skada på Tobias Forsberg satte sig dock på näthinnan.

Annons

Färjestad var det klart farligare laget från start och hade det inte varit för en duktig Oscar Alsenfelt och gästernas ineffektivitet så borde Karlstadlaget ha haft med sig en ledning i ryggen efter den första perioden.
Nu blev den i stället mållös.

Mål skulle det dock bli, och logiskt nog var det Färjestad som spräckte nollan efter drygt sju minuter av den andra perioden.
Max Görtz droppade pucken till Ole-Kristian Tollefsen i slottet och norrmannen skickade iväg pucken som letade sig in bakom Alsenfelt via ribban.

Leksands svar kom dock blixtsnabbt.
Knappt tjugo sekunder senare gick Färjestad bort sig offensivt, vilket ledde till att Jacob Blomqvist och Johan Ryno fick komma ensamma mot Pettersson-Wentzel i FBK-målet.
Ett par sidledspassningar senare låg pucken i nät, efter att Ryno fått öppen bur.

Den andra perioden kom annars att präglas av en otäck skada på LIF-forwarden Tobias Forsberg. Mitt i ett Leksandsanfall gick den hårdföre backen Ole-Kristian Tollefsen in med full kraft mot Forsberg som, av allt att döma, inte såg norrmannen komma.
Tacklingen tog olyckligt, mot huvudtrakten, och Forsberg blev livlös liggande på isen.
Det hela ledde till ett spelavbrott på närmare femton minuter innan Forsberg fick lämna Tegera Arena i ambulans.
Tollefsen fick matchstraff för tilltaget.

Färjestads lagkapten, Rickard Wallin, pratade med CMore om situationen i periodpausen.
– Det är tråkigt. Han träffade med axeln väldigt lågt. Men jag såg situationen under pausen och jag köper att det blev ett matchstraff.

Tredje perioden såg Leksand desto hetare ut från start. För första gången under matchen lyckades man nu bita sig fast längre stunder i anfallszon, och hotade värmlänningarna ordentligt.
Efter drygt tretton minuter kom belöningen, då Patrik Hersley dundrade in pucken från blå.

Mikael Johansson satte sedan 3–1 i tom bur.
Den förre Färjestadsspelaren var av förklarliga skäl nöjd med vändningen.
– Vi var dåliga i första, något bättre i andra, men tredje äger vi helt. Då åker vi skridskor, går på mål och tar tacklingar. Hockey är inte svårare än så, sa Johansson till CMore.

Kristian Bågefeldt/DT