Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Över 40 inlägg på DD:s hemsida

Annons

Spejaren på Åkerö engagerar leksandsborna. DD:s nyhet på trettondagsafton om att krogen eventuellt måste stängas i sommar skapade debatt. Över 40 inlägg gjordes på tidningens hemisida i helgen. Här är några av inläggen

Än en gång bekräftar Leksands Kommun sin status som ett kulturellt svart hål. Spejaren är ett fantastiskt ställe, med trevliga och sansade akustiska konserter som alla slutar vid 21-22. Vill kommunen ha en öde och tyst by där nätterna endast ackompanjeras av folkölsskrammel och raggarbilar på konsumparkeringen?
Spejaren var på riktigt. En uppskattat ställe av både artister och publik.
Stiko Per Larsson

Spejaren skall självklart ha möjlighet att leva vidare. Men om nu kommunen (och några störda grannar) vill stänga etablissemanget vore det väl piffigt om det kom några välvilliga förslag på alternativa platser för verksamheten. Konceptet och variationen på Spejaren är strålande!
Birgit Carlstén

I ett vanligt bostadshus får man tolerera visst ljud fram till kl. 22.00. Det här kan väl inte vara så mycket värre. Kultur ger innehåll. Låt det låta.
Spejargäst

Vi har försökt hitta en annan lokal de senaste tre åren. Bland annat var vi beredda att ta över Tingshuset och fylla Tingssalen med musik och kultur, men Skoglunds valde att satsa på Siljan Turism istället. Att hitta ett läge där ingen riskerar att bli störd är inte lätt - också Gropens verksamhet har ju fått lägga ned. Men förslag mottages tacksamt!
Maria Liljas Stålhandske på Spejaren

Klart som fan att man inte vill ha massa ljud på kvällarna. det finns fortfarande folk som jobbar.....
Hans

Det är bara att konstatera att Leksands kommuns gamla slogan ”Trygga, attraktiva och företagsamma L.” inte kan appliceras på Leksands kommun längre. Det är bra! Vi måste hitta på en ny slogan. Jag föredrar ”Tyst och fridfullt spejar vi”. Ha-ha!!!
Finkulturen