Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Över tvåtusen julklappar skänktes till barn i Borlänge

Det låg förväntan i luften på Galaxen två dagar före julafton. Mer än tvåtusen julklappar låg travade på bord runt hela Rotundan.
Barn och ungdomar kom dit för att få en julklapp.

"Julklapp åt alla" heter arrangemanget som ordnas för fjärde året.

– Det är växande. Vi vet att barnfattigdomen är hög. Fler och fler nås också av det här, säger Martina Bergman som håller i trådarna.

Unga upp till 18 år var välkomna till utdelningen. Klapparna har lämnats in av borlängebor och organisationer.

– Många har också skänkt pengar. Jag har köpt presentkort för 10 000 kronor. De äldre barnen uppskattar presentkort och biobiljetter, säger Martina Bergman.

Det hela började med att barnen fick träffa tomten i entréhallen. Samtidigt drack de saft, åt pepparkakor och godis.

– Det här är det mest givande som jag ser att man kan hjälpa till med. Det finns väldigt många som inte har råd med tomte och klappar, säger jultomten som var på plats vid granen.

Information har lämnats av socialtjänsten om arrangemanget.

Barnen fick gå in i grupper och hämta varsin julklapp. En del av var där med föräldrar, andra kom med fältassistenter eller personal på HVB-hem.

Det har även delats ut julklappar i förväg till barn som inte har möjlighet att komma på julklappsutdelningen, genom Kvinnojouren exempelvis.

Ett flertal organisationer har riktat sina julgåvor till arrangemanget. Några är Soroptimisterna och flera Rotary- och Lions-klubbar i Borlänge.

– Jag känner mig väldigt stolt och glad över min klubb som på det här viset bidrar till Borlänges barn, säger Monica Lundin, president för Stora Tuna rotaryklubb.