Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Overkligt puckade karaktärer

Skräck - Biorecension

Texas Chainsaw

Premiär: 1 februari 2013

Med: Alexandra Daddario, Trey Songz, Tania Raymonde med flera

Regi: John Lussenhop

Speltid: 1 tim 31 min

Censur: 15 år

Betyg: 2

Det är dags igen. Fyra partyglada ungdomar styr sin skruttiga minibuss mot fest och äventyr på annan ort. I bagaget har de intriger och grogg. I baksätet har de en tjuvaktig liftare. Framför sig har de ond bråd död.
”Texas chainsaw 3D” är den sjunde filmen i den splattriga skräckserien, men den utger sig för att vara en direkt uppföljare till Tobe Hoopers originalfilm ”Motorsågsmassakern” från 1974. Filmen tar också vid där klassikern slutade, och vi får se hur ett gäng sinnesslöa lokalinvånare i den lilla staden Newt i Texas bränner det hus där motorsågsjonglören Leatherface och hans lite speciella familj befinner sig till grunden. En lätt brännskadad bebis räddas dock ur lågorna. Och adopteras av ett barnlöst par.
Nutid. Ung kvinna med mystiskt ärr efter en lätt brännskada får ärva en gigantisk herrgård i Newt, Texas. I samma veva får hon det uppslitande beskedet att hon är adopterad. Hon, hennes kille, hennes ständigt halvnakna kompis och dennas dejt hoppar in i minibussen.
”Vem är hon? Hur hänger det egentligen ihop?” undrar ni knappast nu.
Nej, man behöver inte ha släktforskat i många led för att förstå vad det är för blod som flyter i Heathers (Alexandra Daddario) vener, även om hon själv är fullständigt aningslös. Handlingen är föga överraskande men samtidigt full av logiska luckor, karaktärerna är nästan overkligt puckade och dialogen rent plågsam. Och det där med att blod är tjockare än vatten dras verkligen till sin allra yttersta spets.
Men vet ni? Man hoppar till. Flera gånger. Och det är ju faktiskt det som är en stor del av poängen.

Therese Lindström/TT Spektra