Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överraskad i backen

Kjell Klintberg från Sjugare var inte svårövertalad när sonen Tobias ville att han skulle följa med till Granberget och åka skidor med barnbarnen. Fram på eftermiddagen var Kjell inte bara skakig i knäna utan också 1,4 miljoner kronor rikare.

Postkodlotteriet kom till Leksand på måndagen. På vinnande postnumret 79390 fanns 160 vinnare.
6 520 000 kronor plus en bil delades ut under dagen. Vinsterna var från 10 000 kronor. Två av vinnarna fick en miljon extra, alla mest fick Kjell Klintberg. På sina fyra lotter vann han 400 000 kronor och dessutom vann han en extra miljon.

Sonen Tobias tog med sin några grannar till Granberget för att riktigt locka Kjell att följa med. Så gällde det att hålla tyst. När Kjell ville upp i backen vid tvåtiden krånglade Tobias och hävdade att barnen borde få åka själva.
– Han var så envis krattar Kjell.
Sedan kom ett tv-team från ”franska tv” och bjöd på knäckebröd. Kjell fick smaka och svara på frågor. Sandra Dahlberg i svart peruk bröt på franska. Så började guldkuveret komma fram, fler och fler. Efter 400 000 kronor sa Kjell att han skulle köpa ny bil och kanske resa lite. Så kom det stora kuvertet fram och Kjell var miljonär.
– Jag är alldeles skakis, sa vinnaren.

När han samlat sig lite sa han att nu skulle han kunna pensionera sig från jobbet på NCCs markavdelning.
– Jag har funderat på det, nu är det bara att slå till, sa Kjell Klintberg.
Sonen Tobias Klintberg öppnade en flaska bubbel för att skåla med pappa. Han sken minst lika mycket. Visserligen hade han vetat att pappa skulle vinna sedan förra veckan, men han trodde det gällde tiotusen eller möjligen hundratusen kronor.
Dagens andra miljonär bor i Överboda.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se