Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

P&L släpper kartor inför festivalen

Annons


Redan idag stängs den första gatan av inför årets PL-festival. Det bästa sättet att ta sig fram för Borlängebon när festivalen börjar den 28 juni är till fots eller med cykel.
- Åk inte Masergatan, där blir det bilköer, säger Bo Nyman, trafikansvarig för PL.

Idag stängs Jussi Björlings väg av, i alla fall från från kommunhuset till Galaxen. Dessutom stängs delen mellan Engelbrektsgatan från Jussi Björlings väg till Stadshusgränd av. Vägarna är avstängda till den 8 juli då allt väntas vara ihop-plockat och klart igen. All busstrafik flyttas sedan från Stationsgatan till Wallingatan mellan den 27/6 kl 05.00 till den 4/7 kl 05.00.
- Buss 601 går ej Hagavägen utan Tunagatan och Siljansvägen upp till Alfarvägen via kommunrondellen, det är nytt för i år, påpaker Nyman.
Se vidare i faktarutan vilka vägar som stängs av.
- Lämpliga parkeringar för folk som kommer utifrån är Långtidsparkeringen i Paradiset och sedan finns en dygnsparkering vid Kupolen från onsdagen klockan 12.00, berättar Bo Nyman.
I övrigt rekommenderar Nyman och informationschefen Zelina Nylén följande parkeringar under festivalen:
Maximparkeringen, Ovanbroparkeringen (från Stationsgatan och ner mot Siljansvägen), Frälsningsarméns parkering, grusparkeringen vid Trafikverket och parkeringen vid Hushagsgymnasiet.

- Butikerna i Borlänge har öppet under festivalen precis som vanligt, men parkeringarna räcker inte i stan under festivalen, det är ju över 43.000 besökare här. Därför rekommenderar vi Borlängebon att ta sig fram till fots eller med cykeln, säger Bo Nyman.
Ett annat sätt är ta sig fram med eko-taxi eller cykel-taxi, likt sådana där cykeltaxis som finns i Indien.
- Det är vältränade personer som kör dem i tvåtimmarspass, påpekar Zelina Nyhlén.
Ekotaxin är ett samarbete mellan Peace Love och SSAB.
- Vi har 5 stycken cykeltaxis som är i trafik under festivalveckan och priset för en resa är 20 kronor, säger Zelina Nyhlén.
Campingområdet är något utökat norrut och man tror på mer gångtrafik än tidigare.
- Men vi har öppnat gångtunneln under Tjärnavägen vid Maserhallen igen, den stängdes ifjol, men den behövs, säger Bo Nyman.

BENGT PETTERSSON
023-47500
bengt.pettersson@daladem.se