Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På tur hos företag

Under lördagen anordnade Söderbärke Aktiva Företagares Förening (SAFF) en företagsrunda i Söderbärke. Tanken var att allmänheten skulle kunna få en möjlighet att uppmärksamma de företag som finns i och runt bygden.

– Vi vill göra en tjänst för de företag som är med i SAFF, och ge dem möjligheten att visa upp sig, säger Lars Fors, ordförande i föreningen.
23 stycken företag från Söderbärke med omnejd valde att delta i företagsrundan under lördagen. Ett sätt för företagen i Söderbärke att visa upp sina verksamheter. Tidigare har Söderbärke Aktiva Företagares Förening (SAFF) mestadels anordnat traditionella konferenser för lokalföretagarna, men i år valde de att prova på någonting annat.
– Söderbärke är av tradition en småföretagarort. De flesta verkar kunna klara sig ganska bra, men det är ju givetvis bra om de syns ännu mera, säger Lars Fors, ordförande i SAFF.

Företagsrundans utgångspunkt var Capellet i Söderbärke. Det var även startpunkten för den tipspromenad som SAFF lagt ut i år.
– För att kunna besvara alla frågorna måste du passera förbi alla företagarna, säger Lars Fors.
Inez Cedlöf som har sålt Aloe vera produkter sedan år 2000, är en av totalt tre lokalföretagare som valt att visa upp sina varor inne på Capellet.

– Jag tycker det är ett bra initiativ. Alla sätt att synas på är bra. Det håller Elin Norén med om, en av dagens besökare på företagsrundan
– Normalt sett händer det inte jättemycket i Söderbärke. Det här är ett jättebra tillfälle att se vad som finns, och att hitta köpkraft lokalt.

Andreas Irebring/DT