Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pär och Eva är nominerade till Årets föreningshjältar 2018

I bandyföreningen Grycksbo IF/BK har Pär Uhlin och Eva Palm Uhlin gjort mycket för verksamheten och båda har nominerade till Årets föreningshjältar 2018.
- Det är verkligen jättekul att vi blir uppskattade, säger Pär Uhlin till Dala-Demokraten.

Annons

Spelbolaget Unibet är initiativtagare till utmärkelsen Årets fan- och- Föreningshjälte med syftet att hylla fans och föreningshjältar som annars inte alltid får så mycket uppmärksamhet. Man vill hylla människor som står för en sund läktarkultur och som gör allt och lite till för sin förening.

Vi lägger kanske ner 50-60 timmar i veckan på idrotten

Nu är alltså Grycksbos två eldsjälar Pär och Eva Uhlin nominerade i kategorin Årets föreningshjältar för deras stora engagemang för bandyn på orten.

- Vi lägger kanske ner 50-60 timmar i veckan på idrotten, så man lägger ner sin själ i verksamheten, berättar Pär Uhlin.

Han fortsätter:

- Men viktigare är att uppmärksamma min frus arbete. Hon betyder otroligt mycket för våra bandytjejer i hela Sverige, det är så viktigt med kvinnliga ledare och de växer inte på träd. Hon är en klippa. 

Vinnaren i respektive kategori utses av en jury bestående av Glenn Hysén och Robin Söderling tillsammans med representanter från Unibet. Tävlingen pågår mellan augusti och december 2018.

Nomineringsprocessen sker på hemsidan aretsfan.se där vem som helst kan anmäla sig själv eller en kompis som man anser är värdig att bli utsedd till Årets fan eller Årets föreningshjälte.

Vinnaren får ett personligt utformat pris till ett värde av cirka 10 000 kronor och får dessutom skänka material till ett värde av 20 000 kronor till sin förening. Finalisterna och vinnarna utses av en jurygrupp med ordförande Glenn Hysén (Årets fan) och Robin Söderling (Årets föreningshjälte).

  

Nomineringstexten:

Pär och Eva kom till Grycksbo för cirka 10 år sedan. Pär är född här, Eva i Stockholm och båda har varit aktiva bandyspelare, Pär som målvakt och Eva som utespelare.

Eva har flera SM-guld och även spelat i landslaget, även utsedd till årets spelare.

När Eva och Pär kom till Grycksbo fanns inte det som finns idag. När de kom hit började de direkt att prata med barn och ungdomar om bandy. Resultatet blev att vi idag har ett Damlag i allsvenskan som vunnit hela serien tre av fyra gånger. Dessutom finns det nu ungdomslag och skridskolek.

Pär och Eva har verkligen ett finger med i alla lag och dom lever och andas bandy dygnet runt. Utan dessa personer så hade vi med största säkerhet inte haft någon bandy kvar på orten.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips