Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Parkeringsavgifter på Trafikverket nu

I dag får alla som parkerar på Trafikverkets parkeringsplatser i Borlänge betala en avgift.

Tidigare har de som arbetat på Trafikverket (TRV) i Borlänge har inte behövt betala någon avgift för parkering. Men från och med onsdag tas avgift ut.
– Huvudskälet är att vi arbetar med hållbara miljöfrågor, säger personalchefen Conny Jonsson om anledningen till avgift.

Någon besparing från TRV:s sida är det inte frågan om framhåller Conny Jonsson. En annan sida är att alla inom TRV, som finns på olika platser, ska behandlas lika. De flesta betalar P-avgifter i dag.
Det blir Mobil Park i Uppsala som kommer att sköta det administrativa kring avgifterna. Där ville Mikael Elvin för dagen inte uttala sig hur många som anmält intresse om att få en P-plats eller vad boten blir om avgiften inte betalats.

För den som parkerar en dag blir avgiften 20 kronor, för en månad 250 kronor och en månad med motorvärmare 350 kronor. 680 P-platser finns och sammanlagt berörs 1 600 medarbetare.
Den som inte betalar avgift kan räkna med böter i enlighet vad gäller övriga som parkerar fel i Borlänge.

Roland Engvall
roland.engvall@daladem.se