Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peace & Love får ny tung partner

Peace & Love backas upp av en ny tung partner. Det är kommunägda bolaget Falun Borlängeregionen AB.
– Vi har sett på förutsättningarna att driva festivalen vidare och ser framåt med tillförsikt, säger Peter Berglund, vd i Falun Borlängeregionen.

Falun Borlängeregionen är ett utvecklingsbolag bildat av kommunerna Falun, Borlänge, Säter, Ludvika, Smedjebacken och Gagnef. Bolaget går in med 600 000 kronor i årets festival. Det blir ett samarbete som bägge parter ska dra nytta av.
– Vi har många gemensamma mål. Att öka attraktionskraften, locka hit unga glada människor och öka stoltheten hos borlängeborna, säger Kristin Forsberg, ansvarig för samarbeten och sponsring hos Peace & Love

Falun Borlängeregionen som arbetar med regionens utveckling har länge haft ögonen på Peace & Love med dess publiksiffror, 35 000 i år.
– Det är Sveriges största och bästa festival där det även finns en tanke bakom. Tolerans, öppenhet och kreativitet är faktorer som bidrar till bra näringslivsklimat, säger Peter Berglund.
Det är ingen hemlighet att festivalen dragits med dålig ekonomi.
– Peace & Love har kommit över den värsta perioden och går tillbaka till rötterna. Vi tror på långsiktigheten. All utveckling tar tid. Vi tror att kreativa näringar är en stor och kommande expansiv bransch i länet, säger Peter Berglund.

Bolaget får i och med samarbetet tillgång till området och festivalens nätverk. Bolaget kommer att synas vid ingångarna och på campingen. Peter Berglund framhåller möjligheten att marknadsföra Dalarna för en ung generation som behövs i länet.
– Dalarna är först ut med generationsväxling i Sverige. Den arbetsföra befolkningen är äldst i landet, det är ganska låg arbetslöshet och 70 000 arbetstillfällen. Peace & Love är ett utmärkt tillfälle att marknadsföra det. Festivalen har också gjort Borlängeborna mer raka i ryggen och stolta, säger han.

Peace & Love har ett tjugotal samarbetspartners.
– Vi känner stolthet att hitta samarbete med en så stark aktör och deras handlingsplan att öka regionens power. Det handlar inte bara om pengar utom om hela paketet, säger Ronny Mattsson, presschef vid Peace & Love.

Sylvia Kjellberg
sylvia.kjellberg@daladem.se