Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Pensionärerna har i fyra år blivit lurade"

Avesta Arbetarekommun bjuder på torsdag in samtliga pensioner i Avesta till ett möte i Avesta Folkets park. Medverkar gör bland annat före detta ordförande i LO Bertil Jonsson och riksdagsman Kurt Kvarnström (S).
Mötet ska sätta fokus på viktiga frågor för pensionärerna inför höstens val.

- Pensionärerna har i fyra år blivit lurade, säger Sten-Åke Mörk valledare inom Avesta Arbetarkommun.
Han pekar bland annat på den orättvisa beskattningen av pensionärerna som den sittande regeringen beslutat om. Och att det är något som det finns ett stort missnöje kring.
Därför har Avesta Arbetarekommun tagit inaktiv till ett möte med pensionärerna i Avesta. Mötet hålls på torsdag i Cupolen i Avesta parken.
- Vi vill föra en diskussion med dem inför valet, säger Sten-Åke Mörk.
- Det är cirka 40 dagar kvar till valet, och pensionärerna är en stor och viktig grupp, säger Sten-Åke Mörk vidare.
Han konstaterar att det just nu flirtas hej vilt från de olika regeringspartierna med pensionärerna. Men att det tidigare varit tyst från den borgerliga sidan.
- Valet är ett ställningstagande och därför är det viktigt för pensionärer att tänka efter.
Det har gått ut en inbjudan till de runt 400 pensionärer som finns i Metalls medlemsregister, men mötet är öppet för alla pensionärer.
Medverkar vid mötet gör före detta ordförande för LO Bertil Jonsson, vidare kommer socialdemokratiske riksdagsmannen Kurt Kvarnström att finnas med och likaså Lars Isacsson (S).
- Han är vårt nästa kommunalråd, konstaterar Sten-Åke Mörk.
Bruksbälgarna kommer att svara för den musikaliska underhållningen.

MIKAEL ERIKSSON
023-476 91 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se