Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personbästa av Lindgren – ingen final för Rissveds

Annons

Medan Jenny Rissveds inte tog sig till final i sprinten, gjorde Sätercyklisten Emil Lindgren sitt bästa VM någonsin på crosscountryn.

Efter ett lyckat lopp på en tekniskt utmanande bana, blev det en 14:e plats.

– Det känns otroligt skönt!

VM i mountainbike i Sydafrika är nu avklarat, och bästa dalaåkare blev Emil Lindgren, som genomförde lördagens crosscountry med bravur. I flera år i rad har Emil Lindgren legat i topp 20 i VM, med bästa placeringen 2009 då han kom på 17:e plats. Nu kom han i mål som nummer 14; tre minuter och elva sekunder efter vinnaren från Schweiz.

Placeringen är Lindgrens personbästa i VM-sammanhang:

– Jag fick till ett väldigt bra lopp. I första klättringen kom jag in som trea och körde på ordentligt första varvet, för att därefter ta det i min takt och fart. Jag såg till att komma i mål samlat och utan krascher eller misstag.

Banan var tekniskt krävande, med flera konstruerade svårigheter som så kallade ”rock gardens”.

– Banorna är väldigt svåra och det får stora konsekvenser om man kraschar. Men jag gillar att prova mina tekniska färdigheter. Det är det som är roligt med den här sporten, säger Lindgren.

Mattias Wengelin, även han från Säter, kraschade redan på första varvet och spräckte hjälmen. Han var tvungen att avbryta loppet på grund av yrsel.

På söndagssprinten klarade Wengelin sig dock bättre, och tog hem en 25:e plats.

I damsprinten segrade Alexandra Engen, medan Faluåkaren Jenny Rissveds inte tog sig till final.

Förbundskapten Anders Ljungberg säger att det naturligtvis var en stor besvikelse:

– Tyvärr, tyvärr, tyvärr så vurpade Jenny i ett sten­parti på tidskvalet och missade med någon sekund. Att hon missade finalen var värsta tänkbara scenariot.

I söndagens downhill kom Robin Wallner från Såg­myra på plats 37. Även han hade råkat ut för en vurpa som kostade honom tid.

Louise Sundström
louise.sundstrom@dt.se