Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Carlsson & Blå Grodorna hyllar Charlie Norman

/

Annons

Just nu pågår årets hyllning till Charlie Norman i Ludvika. I morgon och på söndag är det förra årets Charlie Norman-stipendiat Peter Carlsson som tillsammans med Blå Grodorna ska framföra sin repertoar på Aveny.
- Det ska bli jätteroligt, säger Peter Carlsson.

Peter Carlsson som blev förra årets stipendiat säger sig inte ha en aning om vem som kommer få årets stipendium.
- Det enda jag vet är att det inte kommer att bli jag, säger han.
Det var Charlie Norman själv som kom på att det skulle delas ut ett stipendium i hans namn och ska, när idén föddes, ha sagt “Det första ska gå till Carlsson i Grycksbo, sen får ni gör hur ni vill”.
Charlie Norman såg Peter Carlsson Blå Grodornas show flera gånger på Scala-teatern i Stockholm.
- Jag träffade Charlie Norman på äldre dagar både i arbete och privat, han var en rolig gubbe.

Tidig idol

Charlie Norman var en tidig idol för Peter Carlsson. Han, och möjligtvis Povel Ramel, är den enda artist som han har på stenkaka, vinyl och CD. Peter Carlsson minns när han var liten och såg Charlie Norman i Säterdalen.
- Jag hade precis börjat spela lite gitarr och min gitarr saknade en sträng, men jag hade inga pengar att köpa någon ny. Under spelningen såg jag hur Roffe Berg, Charlies gitarrist, spelade av en sträng på sin gitarr och jag tog mod till mig och frågade om jag kunde få den.
- Jag skarvade ihop strängen, jag tror jag knöt en knut, och sedan ville jag inte bytta sträng efter det - det var ju Roffe Bergs.

Vad är det ni kommer bjuda på i Ludvika?
- Det blir samma repertoar som vi kör i Falun. “En föreställning” heter showen. Det var först planer på att vi skulle vara i sporthallen i Ludvika men vi ville hellre spela på Aveny. Vi tycker att det är en bättre lokal och ger i stället föreställningar både på lördag och söndag för att så många som möjligt ska få plats.

Vad är på gång annars?
- Just nu är vi i slutfasen med showen, vi ska uppträda på lite olika orter nere i södra Sverige. Sen ska vi sätta oss ner och skriva nytt material, men det är det värsta jag vet. Det är som att gå ner i ett gruvhål och komma upp flera veckor senare och undra vad som hänt.

Mer läsning

Annons