Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petra Mede leder Eurovision

Annons

Där har ni programledaren i Eurovision Song Contest när tävling avgörs i Malmö i mitten av maj i år.

 Beskedet lämnades vid 11-tiden på måndagsförmiddagen.

Det visar sig vara bara en enda programledare.
Petra Mede får uppdraget att att lotsa alla tv-tittare, över 100 miljoner, runt om i Europa genom ESC-evenemanget som lär prägla Malmö i mitten av maj. Den direktsända finalen avgörs lördag den 18 maj.

Christer Björkman klargjorde att de ville ha en programledare.
– Inte en eller två. Genom att välja en mångfacetterad programledare ger det en fantastisk möjlighet, sa han under den presentation som hölls i Operakällaren och som direktsändes på Sveriges Televisions hemsida.'
Han tillade i en intervju sedan:
– Hon har verkligen allting. Hon är trygg, erfaren, oförutsägbar, kontroversiell skulle nog en del säga, hon har full kontroll att göra live-tv... Hon har alla de här kontrasterna. Hon är den perfekta houstern.

Till SVT:s webbsändning sa Petra Mede att hon tyckte att det var skönt att äntligen slippa hålla tyst.
– Det känns härligt, sa hon och berättade att hon höll på att försäga sig till en kompis:
– Ja, det blir mycket i vår...
Sedan kom hon på att hon inte skulle få säga mer.

Eurovisionprogramledaren har för övrigt tidigare varit i en liknande situation, när hon var programledare under de svenska uttagningarna till Melodifestivalen år 2009. Då stod hon bland annat på scenen i Tegera Arena i Leksand.

Eric Salomonsson
eric.salomonsson@daladem.se