Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petra Mede leder Eurovision

Där har ni programledaren i Eurovision Song Contest när tävling avgörs i Malmö i mitten av maj i år.

 Beskedet lämnades vid 11-tiden på måndagsförmiddagen.

Det visar sig vara bara en enda programledare.
Petra Mede får uppdraget att att lotsa alla tv-tittare, över 100 miljoner, runt om i Europa genom ESC-evenemanget som lär prägla Malmö i mitten av maj. Den direktsända finalen avgörs lördag den 18 maj.

Christer Björkman klargjorde att de ville ha en programledare.
– Inte en eller två. Genom att välja en mångfacetterad programledare ger det en fantastisk möjlighet, sa han under den presentation som hölls i Operakällaren och som direktsändes på Sveriges Televisions hemsida.'
Han tillade i en intervju sedan:
– Hon har verkligen allting. Hon är trygg, erfaren, oförutsägbar, kontroversiell skulle nog en del säga, hon har full kontroll att göra live-tv... Hon har alla de här kontrasterna. Hon är den perfekta houstern.

Till SVT:s webbsändning sa Petra Mede att hon tyckte att det var skönt att äntligen slippa hålla tyst.
– Det känns härligt, sa hon och berättade att hon höll på att försäga sig till en kompis:
– Ja, det blir mycket i vår...
Sedan kom hon på att hon inte skulle få säga mer.

Eurovisionprogramledaren har för övrigt tidigare varit i en liknande situation, när hon var programledare under de svenska uttagningarna till Melodifestivalen år 2009. Då stod hon bland annat på scenen i Tegera Arena i Leksand.

Eric Salomonsson
eric.salomonsson@daladem.se