Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Piano och näsflöjt i Sellnäs

”Ett fyrverkeri på möjliga och omöjliga instrument”. Det är vad som, enligt utsago, väntar när musikfamiljen Hellgren från Skattkärr i Värmland intar Sellnäs på lördag.

Den som gillar klassisk musik kan ha anledning att sätta sin fot hos Betania i Sellnäs söder om Borlänge på lördag klockan 18.00. Det är där och då familjen Hellgren uppträder med en försvarlig mängd instrument.

Bland instrument som räknas upp i förväg märks violin, oboe, tuba och piano. Men för att göra det hela lite udda förekommer också såg, näsflöjt och cykelhorn. Bland annat. En del humoristiska inslag lär dyka upp under showen.

Familjen Hellgren, som var med i TV 4-programmet Talang 2008, består av musikerna och musiklärarna Lars och Louise Hellgren och deras tre döttrar, samt en son. Familjen har, enligt uppgift, gett konserter i över 250 olika kyrkor och spelat in tre CD-skivor.

John Leander
john.leander@daladem.se