Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pierre Swärd i TV

Den 21 oktober kommer TV till restaurang Liljan och Borlänge jazzklubb. Då spelar Pierre Swärd Organ Jazz`n Soul Group.
Det är Ulf Caresten, producent vid SVT i Falun, som ska göra en inspelning som ska ligga med i en timslång dokumentär om Borlängeorganisten Pierre Swärd.

– Det är en idé som kom under våren och som det ­sedan har spunnits vidare på. Ulf Caresten presenterade idén för SvT i Stockholm som tände, berättar Pierre Swärd.
– Vi ska spela den 21 så då är det perfekt att man spelar in.

Pierre Swärd är en man med många pipor i sin orgel. Han sköter Borlänge jazz­radio varje onsdag, han ­jobbar med musikterapi och han jobbar med högskolan, bara för att nämna något.
Dessutom far han då och då land och rike runt med sin grupp, Pierre Swärd ­Organ Jazz`n Soul Group, eller kallas att sitta in i ­någon annan grupp. Så är ­livet för en frilansande ­musiker.
– Det här blir en rolig grej, ett program om mitt musikaliska liv, säger Pierre Swärd. Man börjar spela in på jazzklubben och sedan kanske det blir jazzradion och lite annat.
Pierre Swärd har ni säkert sett i TV förr. Han har synts i program som Jazz på Nalen, han har varit med i Musikspegeln, i ZTV, i TV4 med mera.
– Mitt första TV-framträdande var hos Hagge Geigert, då var jag på turné med Björn Skifs.
Jo, Nygammalt och Sen kväll med Luuk har han också varit med i.

Pierre Swärd Organ Jazz`n Soul Group består förutom av Pierre Swärd på Hammond B3 och sång också av Jan Ottesen på gitarr och Joakim Ekberg på trummor.
Pierre Swärd är numera en av Sveriges främsta organister, men han började som mycket ung att slå på trummor för att lite senare spela gitarr i ett rockband, The Clifftones.
Ännu lite senare blev det piano och så hörde han Jimmy Smith och upptäckte orgeln.
Genom åren har Pierre Swärd spelat med otaliga musiker och jobbat med många olika saker så det lär finnas så det räcker och blir över för en timme i TV.

Lennart Götesson