Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pippi Långstrump 3D

Släpptes det inte ett Pippi-spel nyligen? Jo, och detta är samma spel, men med uppiffad grafik och några få extra minispel.

Pippi är känd som en tjej med en enormt stark vilja. Hon går alltid sin egen väg och gör precis som hon vill. I den digitala världen som vi möts av här är Pippi långtifrån att vara den trotsiga flickan som vi har lärt oss att älska. Här gör hon istället precis det som alla andra vill – det vill säga hjälper dem att leta efter saker, alternativt ställer upp på andra sätt. Bland sysslorna som finns att göra hittar vi frukt- och pannkaksletande, vattning av blommor, tjuvjagande och brandsläckande. Allt detta sker i en rätt stor värld där vi får besöka allt från området kring Villa Villekulla till staden och cirkusen.

Sist det begav sig gav vi DS-versionen av Pippi Långstrump en svag trea i betyg. De få nyheterna som finns på 3DS-versionen räcker tråkigt nog inte för att höja vårt omdöme denna gång. Bland dessa nya tillägg hittar vi 3D-funktionen - som inte gör något väsentligt för spelbarheten och som dessutom helst inte bör aktiveras för barnen då det kan ge irriterade ögon – men också några få minispel som ger mer välbehövlig variation till ett annars enformigt spel, men som ändå inte är tillräckligt underhållande.

Precis som vi påpekade i den tidigare recensionen har Pippi Långstrump en alldeles för hög svårighetsgrad för de allra minsta då framför allt kameraperspektivet ställer till det och gör det svårt att sikta in sig rätt när precisionshopp mellan träd och hustak måste göras. Även jag som har flerårig erfarenhet från plattformsspelande misslyckas gång på gång, vilket såklart inte bådar gott. För de lite äldre barnen kan upplevelsen istället bli tråkig på grund av det sega speltempot och den tidigare nämnda bristen på variation.

Höjdpunkterna är istället densamma som sist – flerspelarläget där man bland annat får leka kull med varandra. Tråkigt nog behöver alla spelarna ha ett varsitt spel för att det ska kunna fungera, vilket är väldigt synd då de flesta inte kommer att ha tillgång till det av uppenbara kostnadsskäl.

3DS-versionen är på intet sätt dåligt, men Pippi-licensen hade kunnat förvaltas på ett mycket bättre sätt än vad den görs nu. Om du redan äger DS-versionen av Pippi Långstrump har du ingen anledning att springa och handla denna upplaga också. Om du inte äger något av dem kan du ta dig en funderare på om det verkligen förtjänar att hamna i någons julstrumpa, för det finns faktiskt mycket bättre barnspel där ute. Dock utan Astrid Lindgrens käraste flicka som protagonist. 

6/10

Felipe Madrid

Format: Nintendo 3DS
Genre: Plattform, pussel
Utvecklare: Ravn Studio
Utgivare: Pan Vision
Antal spelare: 1-4
Åldersrekommendation: 3 år
Premiär: 2 november 2012