Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Planer på katthem vid nya ridanläggningen

Borlänge saknar fortfarande ett katthem sedan de gamla lokalerna dömts ut. Nu finns planer på att placera ett katthem vid den nya ridanläggningen som ska uppföras vid Norr Romme.

Annons

Frågan kom upp i fullmäktige med anledning av ett medborgarförslag som förespråkade denna lösning.

Ett förslag som fullmäktige ansåg besvarat, det vill säga att kommunen redan har en sådan ambition. Tanken är att flytta modulbyggnader från Ornäs och lägga katthemmet i anslutning till ridhuset.

– Vi tar inget beslut, det är ett förslag. Om den slutgiltiga lösningen pågår en dialog, sa Leif Lindström (V), ordförande i serviceutskottet som bereder ärendet.

Men Monica Lundin (L) ville avslå medborgarförslaget.

– Vi vet inget om kostnader, finansiering och bygglov och vill att man hittar en annan lösning. Katthem är inte en kommunal angelägenhet, och varför ska det vara i samband med ridhuset?

Lena Hjort Hultqvist (S), framhöll att katthemmet ska ligga i en separat byggnad och inte tillsammans med ridanläggningen. Detta på grund av karantänsregler bland annat.

Fullmäktige röstade för att medborgarförslaget ska anses besvarat.

Katthemmet som drivs av Djurens vänner har ingen lokal sedan den tidigare angripits av mögel. Föreningen har idag mycket begränsade möjligheter att ta emot och omplacera katter.

LÄS MER: Katthemmet hotas av nedläggning

För ett år sedan beslutade fullmäktige om bygget av den nya ridanläggningen nära Dalatravet i Norr Romme. Ett ridhus godkänt för ridsport och tävlingar uppförs liksom stallplatser, hagar, ridbana, gödselplatta, sadelkammare med flera tillhörande lokaler. Kommunen investerar 30 miljoner i bygget.

I väntan på den nya anläggningen har Borlänge ridklubb tillfälligt flyttat från Rommeholen, där fastigheten bytt ägare, till Milsbo.