Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Platsen avspärrad. Polisen utesluter inte brott

LEKSAND En man i 45-årsåldern hittades död i snön i centrala Leksand i går. Polisen har inlett en brottsplatsundersökning.

Kroppen upptäcktes vid 11.45-tiden i går i centrala Noret. Mannen låg orörlig och stelfrusen i snön i en trädgård nedanför Gårdscaféet mellan Norsgatan och Kajen.
- Det var otäckt, säger Ola Lendahl som bor granne med fyndplatsen.
- Jag bor på andra våningen och var ute på balkongen och skottade snö när jag såg mannen nere på marken intill huset. Jag ringde 112 direkt.

Ett par dygn

Polisen uppskattar att mannen kan ha legat ett par dygn i snön utan att blivit upptäckt. Mannen låg på rygg, var blodig på knogarna och hade skjortan och jackan öppen.

Spår i snön

Flera grannar som DD talade i går med hade olika teorier om händelsen. Det fanns spår i snön som kunde indikera att mannen släpats till platsen. Andra menade att det fanns många spår i snön runt kroppen och att någon form av uppgörelse kan ha ägt rum.

Kroppen kvar

Polisen håller alla brottsalternativ öppna men utesluter inte att mannen kan ha ramlat omkull, somnat och frusit ihjäl.
- Mannen är inte identifierad. Kroppen ska ligga kvar. Vi har spärrat av platsen och ska sätta upp ett tält över fyndplatsen, säger polisen.
- Sen får vi börja undersöka kroppen och platsen runt om. Securitas ska sköta bevakningen nattetid.
MATS RÖNNBLAD
0247 - 611 50