Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poänglös Ekström i Nurburgring

Mattias Ekström var aldrig nära att upprepa segrarna från 2005 och 2011 i Nurburgrings DTM – det tyska standardvagnsmästerskapet. Dalaföraren körde in på en 13:e plats och blev därmed poänglös.

Årets sjunde DTM-deltävling präglades starkt av ett kraftigt regnväder strax innan starten.
Mattias Ekström startade som nia, men fick en knuff i en kurva tidigt i loppet och föll tillbaka i fältet. Efter en stark upphämtning under racet var han ett tag uppe i topp-10, men föll mot slutet ifrån till en 13:e plats. Placeringen innebar att han gick poänglös ur helgen, och föll en placering i sammandraget, till en åttonde plats.

Snabbast på de vattendränkta banorna var kanadensaren Robert Wickens, som tog sin första titel i karriären. Mercedesföraren startade som sjua, stod under loppet för en rad spektakulära omkörningar, innan han till slut kunde köra om ledaren Mike Rockenfeller, då denne tvingades gå in i depå.
Ekströms Audi-stallkamrat Rockenfeller missade pallen, slutade fyra men har ändå en betryggande totalledning med 35 poäng före tvåan Christian Vietoris, Tyskland.
Nästa deltävling äger rum den 15 september i Oschersleben.
Tre tävlingar återstår av STM-säsongen.

Johan Adeström/DT