Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pojkens mamma har anmält vårdcentral till Socialstyrelsen

Annons

Inre blödning och stukad handled var Hedemora vårdcentrals diagnos. I själva verket var handleden bruten och en sexårig pojke fick vänta i tio dagar innan den gipsades.
Nu har mamman anmält vårdcentralen till Socialstyrelsen

I början av december förra året råkade en sexårig pojke ut för en olycka på fritids. Tillsammans med sin mamma åkte han till Hedemora vårdcentral för att visa upp den svullna armen. Den läkare de fick träffa sa att sjuåringen stukat handleden och att det dessutom var en inre blödning.
När tio dagar gått och armen inte blivit bättre togs ny kontakt med vårdcentralen. Via en sjuksköterska fick familjen då en remiss till Avesta lasarett där armen röntgades. Där kunde de omgående konstatera att handleden var bruten. Familjen fick därefter åka vidare till Falu lasarett där sexåringens handled opererades och gipsade. På ortopeden i Falun kunde de inte förstå att Hedemora vårdcentral inte från början beslutade att pojkens handled skulle röntgas.
Sexåringens mamma har nu anmält vårdcentralen till Socialstyrelsen.
Hade handleden röntgats från första början hade sexåringen inte fått genomlida den här smärta i tio dagar innan man gjorde något, skriver mamman i sin anmälan.

MIKAEL ERIKSSON
023-476 91 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se