Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poker Runn vill inte vara ett flashigt båtrally

/
  • Poker Runn hålls för nionde året i rad med besökare från hela landet. Även om många v besökarna har imponerande båtar beskriver arrangörerna det som ett mer familjärt evenemang,
  • Så här kommer årets rutter att gå under Poker Runn.
  • Helgen har blivit mer som en båtträff för deltagare och besökare, som många känner varandra sedan flera år.
  • Poker Runn börjar på fredag med provkörning av banan och sedan på lördagen är det dags för rallyt.

För nionde året i rad kommer Runn krylla av motorer, motorolja och stora Power boats. I helgen är det dags för årets Poker Runn, som blivit stort på deras koncept att vara familjära
LÄS ÄVEN: "Det här är lekstuga i kolossalformat"

Annons

Poker Runn är egentligen vaken en tävling eller ett spel. Konceptet kommer ursprungligen från USA och är som ett båtrally fast att man drar spelkort på utvalda platser. Den som står med bäst hand vinner sedan ett hemligt pris.

– Egentligen ska man spela med korten sen, men våra deltagare är inte intresserade av det. Det blir bara bökigt på kvällen efter rallyt när deltagarna vill prata båtar och propellrar och motorolja, säger Lars Karlsson, arrangör för Poker Runn tillsammans med Jan Holkvist och Lars Bäck.

För många av de ständigt återkommande deltagarna och besökarna är helgen en årlig båtträff. Något som Lars Karlsson tror att Poker Runn har vunnit på är att eventet är familjärt.

– Det vi gör är att det ska vara bra kvalité. Det behöver inte vara så flashigt, fränt och stekigt. Vi har funnit på att det är mer familjärt och att nästan alla här känner varandra, säger han.

Båtägare från hela landet söker sig till Runn för att delta. Under fredagen provkör man banan och på lördagen tävlar båtarna hela dagen i rallyt. De flesta deltagarna är från Stockholm eller Värmland. Förra året slog Poker Runn rekord i antal deltagande båtar, 57 stycken. I år tror Lars Karlsson att de kommer slå det rekordet.

– Vi ligger för tillfället på 57 anmälningar, men jag vet att de ska komma in några ytterligare. Jag tror vi kanske blir 60 anmälda. Kul i år är att vi har en deltagare från Visby. Men det känns ändå som vi har fått upp tävlingsbåtsintresset runtom Runn sedan vi startade.

Nästa års Poker Runn firar de 10-års jubileum och enligt Lars Karlsson kommer planeringarna inför den sätta i gång redan i höst

– Då kommer vi köra ett annat evenemang under fredagen, men vi vet inte än riktigt än vad som kommer hända då.

LÄS ÄVEN: "Det här är lekstuga i kolossalformat"

Annons