Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen avhyste ”campare”

Fredag eftermiddag avhyste polisen ett antal personer, så kallade asfaltläggare från Irland, med fordon och husvagnar från Rolf Ericson Bils inhägnade uppställningsområde på Strandvägen. Senare på kvällen var dock personerna tillbaka på samma område. De har brutit upp ett lås för att kunna komma in genom grinden.

Polisen hade tidigt på kvällen inte resurser att åter åka till det aktuella området för att åter avhysa personerna och deras fordon. Detta skulle ske senare på kvällen, enligt vakthavande befäl vid Dalapolisen.
Asfaltläggarna påstår sig ha tillstånd från markägaren. Men enligt polisen är så inte fallet. Eftersom de brutit upp ett lås kan det bli åtal för skadegörelse samt följder för den olovliga parkeringen.
Lite längre bort, vid en av parkeringsplatserna vid Hälsinggårdsbryggorna, har enligt en vittnesuppgift samma sällskap stått med sina husvagnar sedan juni. Husvagnsägarna uppträder hotfullt och exempelvis båtägare vågar inte parkera sina bilar där.
Ett vittne har försökt prata husvagnsägarna till rätta men har då mötts av hotelser. Polisen ska enligt uppgift även ha kollat detta under sena fredagskvällen.

Mikael Forslund
mikael.forslund@daladem.se