Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen besöker Gustafs och Björbo varje torsdag

Sen tidigare är polis på plats i Tjärna ängar en eftermiddag i veckan. Nu har även Gustafs och Björbo polispatrull där en timme på torsdagar.

– Polisen har tecknat medborgarlöfte med Säters och Gagnefs kommuner, säger Erik Gatu, kommunpolis.

På förmiddagen får Björbo besök och på eftermiddagen är det Gustafs tur. Där parkerar piketbussen vid ICA.

– Gustafs ligger inte så långt från Borlänge. Men medborgarlöftet handlar om att vi ska komma ut närmare medborgarna och att det ska vara lättare att träffa en polis, säger Erik Gatu.

Gustafs utmärker sig inte som något problemområde.

– Men det kommer en del synpunkter på störningar i motortrafiken. Det finns en del uppgifter om EPA-traktorer. Men det är inte så att det sticker ut.

Polisnärvaron ger underlag till trygghetsvandringar i områdena. På torsdagen genomfördes en trygghetsvandring tillsammans med Brottsförebyggande rådet i Säter, räddningstjänsten och fastighetsbolag. Vandringen gick runt affären och Enbackaskolan för att identifiera otrygga platser.

– Det är bra att polisen är här och kan fånga upp synpunkter och tips och att man kan få en avspänd relation till polisen, säger Sune Hemmingsson, ordförande i Brottsförebyggande rådet i Säter.

Buskörning på skolgården är något det finns synpunkter på.

Ingegerd Sjögren, Gustafs, tycker polisens närvaro är positiv.

– De bör väl synas lite grann även här ute på landsbygden, säger hon.

Jenny Nilsson bor i Stora Skedvi och besöker ICA i Gustafs.

– Det är väldigt lugnt här tycker jag. Men i Stora Skedvi har det brunnit mycket, både i brödfabriken och hos grisuppfödaren. Och folk kör lite för fort förbi där vi bor ibland, säger hon.