Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen har släppt namnet på döde mannen

Det var Lennart Engberg, 53, Grängesberg, som påträffades död på länsvägen vid Finnsviken på måndagsmorgonen.
Det uppger Bo Eriksson, presstalesman vid dalapolisen.

Vad han känner till har polisen under måndagskvällen och tisdag morgon inte fått in några nya vittnesuppgifter.
– Vi avvaktar nu den rättsmedicinska undersökningen. Vis av erfarenhet så tror jag att det kan ta två till tre veckor innan vi får några uppgifter därifrån.

Bo Eriksson tillägger att händelsen nu handläggs av polisens trafikenhet eftersom utgångspunkten är att Engberg blivit påkörd och att det rör sig om en smitningsolycka.
– Vi utgår från det, säger Leif Olsson, förundersökningsledare på trafikenheten i Falun.
Han säger att man tog hjälp av polisen i Ludvika för att under tisdagen spana efter den bil som eventuellt kan ha kört på Engberg.
– Vi hade inget specifikt att gå på men letade på större parkeringar efter bilar med skador på och vi hörde oss också för på bilglasfirmor.

En del uppgifter har kommit in till polisen från allmänheten men Leif Olsson ser gärna att fler hör av sig som kan ha gjort iakttagelser i den aktuella korsningen vid 4-5-tiden på måndagsmorgonen.
– Men det kan ju finnas uppgifter om fordon och personer både före och efter händelsen som kan vara intressanta för oss.

Torbjörn Granling/DT