Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen jagade knark - hittade misstänkt bomb - som var helt ofarlig


En lokalpolitiker i 25-årsåldern greps natten till fredagen sedan polisen vid husrannsakan i hans hem hittat vad som misstänktes vara en bomb. Han anhölls misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse men frigavs sedan det beslagtagna föremålet undersökts av experter. Misstankarna om hantering av någon bomb är helt avskrivna.

25-åringen har varit aktiv politiker och gjorde i samband med valet flera uttalanden i pressen. Att polisen gjorde husrannsakan hos honom kan förmodligen sättas i samband med att han i maj förra året dömdes för narkotikabrott.
Omständigheterna kring narkotikabrottet är speciella. 25-åringen larmade själv polisen sedan två gäster han bjudit med sig hem från krogen börja bråka med honom. Bland annat kastades ett glas genom ett fönster till hans lägenhet.
När patrullen kom till platsen var gästerna borta men poliserna reagerade över att han själv föreföll påverkad av vad som kunde vara narkotika.

Nekade

Misstankarna gav anledning till husrannsakan och det visade sig då att det fanns 1,48 gram cannabis i politikern frys. Han förnekade att narkotikan var hans och hävdade att en kompis bett att få förvara en “grej” i frysen.
När provet kom visade det att han haft tetrahydrocannabinol i blodet. vilket var skäl nog att döma honom för ringa narkotikabrott.
Det positiva testet och förhållandet att 25-åringen inte vill medverka till att utreda vem som ägde narkotikan i frysen gjorde att han fälldes även för innehavet.
Själv har han envist nekat till att ha använt narkotika senare än 2003. Att det fanns i hans kropp hävdar han måste ha berott på att han fått i sig cannabis i någon cigarett han bjöds på under kvällen.

Avvisades

25-åringen överklagade domen men överklagandet avvisades av ett märkligt skäl. Sedan överklagandet lämnats in fick hans försvarare ett förläggande om att visa att han företrädde 25-åringen.
Någon sådan handling kom aldrig till hovrätten varför överklagandet avvisades av det skälet.
Vad gäller föremålet som troddes vara en bom visade det sig vara något som används vid växtodling och alltså helt ofarligt. 25-åringen kunde därför återvända hem på fredagskvällen.

GUBB JAN STIGSON