Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen ”sprängde”knarkfabrik i Sälen

I Sälenområdet har polisen nyligen avslöjat en knarkfabrik, och i Malung ertappades inte mindre än nio personer för narkotikabrott av varierande grad, då polisen gjorde en riktad insats mot knarket.

– Jag tycker att resultatet är alarmerande, med tanke på att det varit en ganska begränsad insats tidsmässigt av oss, säger en polisman som dt talat med.
Vid en husrannsakan i en by i Sälenområdet fann polisen en hel knarkfabrik i full gång.
En man i 30–40-årsåldern greps och anhölls som misstänkt för narkotikabrott. Mannen blev även begärd häktad, men tingsrätten ansåg att han kunde släppas.

Vid tillslaget kunde polisen beslagta en odling med plantor och nära två kilo marijuana. Här fanns också tillhörande utrustning som beslagtogs – lampor och fläktar som användes för att driva på odlingen.
Även om mannen släpptes kvarstår misstankarna om narkotikabrott.
När polisen gjorde en riktad insats mot narkotika i Malungsområdet ertappades nio personer, åtta män och en kvinna, som alla är misstänkta för narkotikabrott.
Vid tillslaget gjorde fyra husrannsakningar i bostäder samt två i fordon.

De nio är i åldrarna 20–45 år, och de är alla misstänkta för eget bruk av narkotika.
Tre av dem är även misstänkta för innehav av narkotika.
I ett fall påträffades cirka 300 gram marijuana, och i det fallet misstänks även att innehavet är avsett för överlåtelse eller försäljning.
I det sistnämnda fallet finns också misstanke om brott mot vapenlagen då polisen hittade ammunition samt ett vapen. Den misstänkte greps och anhölls, men släpptes senare.
Tillslagen i Malung gjordes i huvudsak i själva centrumområdet, men ett par av de misstänkta greps i Storbyn.

Anders Mojanis/DT