Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen tror att fler fanns på plats

Fallet gällande den femåriga flickan som hittades död i Horndal, står och stampar.
Polisen har inga misstänkta – men chefsåklagaren öppnar upp för att flickan kan ha mördats.

Det var i början på juli som flickan försvann i Horndal efter att ha lekt i en lekplats utanför den flyktinganläggning som flickan bodde i med sin mamma.

Efter egna försök att hitta dottern, kontaktade mamman slutligen sin man som i sin tur kontaktade polisen i Avesta om försvinnandet.
Såväl Missing People som polis och hemvärnet gav sig ut för att leta rätt på den femåriga flickan. Även helikopter tillkallades till platsen.
Men redan dagen därpå, på måndagen, återfanns flickans kropp i ett vattenbryn inte långt ifrån flyktinganläggningen.

Det preliminära resultatet från obduktionen pekade på att flickan drunknat och polisen inledde en förundersökning om mord då misstanke om brott fanns.
Och den misstanken finns fortfarande, menar chefsåklagaren Gunn-Britt Ström.
– Man kan inte säga att det är en olycka, men man kan inte hundra procent säker säga att det inte var det heller, förklarar åklagaren.

Vad är det som pekar på att det skulle vara ett brott?
– Omständigheterna så som hon har anträffats, men mer tänker jag inte säga om det och jag tänker inte gå närmare på detaljer.

Det är just omständigheterna som tyder på att någon mer än flickan som ska ha funnits på platsen, menar chefsåklagaren.
Men samtidigt har polisen ingen misstänkt för brottet.
– Ingen är formellt misstänkt, nej, förtydligar Gunn-Britt Ström.

Historien kan dock komma ett steg närmare sin lösning nästa vecka. Det är nämligen då samtliga reslutat från SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium, kommer tillbaka.
Det är även då som polisen kanske kan hitta flera ledtrådar till att lösa mysteriet om vad som egentligen hände den femåriga flickan.
– Det kommer in allt eftersom nu, men vi ska ha en genomgång av det någon gång nästa vecka tror jag, säger Gunn-Britt Ström.

Sofie Lind
sofie.lind@daladem.se