Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen varnar – våg av åldringsbrott har nått Dalarna

Annons

Polisen i Dalarna går ut och varnar, framför allt äldre personer, att en kvinna bland annat stjäl smycken efter att ha blivit insläppt i äldres bostäder. Vad Polisen vet så har framför allt smycken försvunnit i samband med kvinnans besök.

LÄS MER: Två män döms för grov stöld av äldre kvinnas handväska

LÄS ÄVEN: Tjuvar plundrade Rogers hem - medan han låg och sov

Under söndagen anmäldes flertalet så kallade åldringsbrott i Örebro och i de södra delarna av Närke. Dessförinnan ska äldre personer ha blivit utsatta för liknande brott i de södra delarna av Sverige.

Under måndagen nådde samma typ av brott Dalarna. Polisen Dalarna uppger att äldre i Rättvik och Bjursås haft besök av en kort kvinna. Kvinnan ska ha i två fall ha sagt att hon vill ha vatten. I ett av fallen ska en man synts i samband med kvinnan.

LÄS OCKSÅ: 16-åring om rullstolsrånet: "Det var planen vi hade för kvällen"

Polisen i Dalarna uppger att mannen tros ha smugit in i bostäderna. Vad som hittills är känt har smycken stulits.

Vad som tidigare är känt är att kvinnan, eller kvinnorna, uppgivit att de är läkare och att de kommer med medicin. Därefter har de i många fall släppts in av bostadsinnehavaren varefter värdesaker stulits.