Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen vill ha hjälp av allmänheten efter rånet

Redan vid 18:30-tiden på torsdagskvällen greps tre personer, ej hemmahörande i Dalarna, misstänkta för rånet mot guldsmedsbutiken i Svärdsjö.
Nu är polisen intresserad av iakttagelser som allmänheten kan ha gjort i samband med rånet.

Efter rånet i Svärdsjö, som genomfördes av tre män i åldrarna 19-27 år, mobiliserade dalapolisen stora resurser.
– Ja, många i länets poliskår var på olika sätt involverade i spaningarna, säger Bo Eriksson, dalapolisens presstalesman.

En patrull fanns, av andra anledningar, i svärdsjötrakten och var därför snabbt framme vid den rånade butiken. I samband med det avlossade polis varningsskott mot gärningsmännen. De svarade med att köra in i ena dörren på polisbilen.
Förutom den ordinarie polisstyrka som jobbade fick de även hjälp av lediga poliser, som bland annat tog plats vid vägspärrar.
Kolleger från Örebro bistod dessutom med teknisk undersökning av brottsplatsen i Svärdsjö.
– Den tekniska undersökningen har fortsatt idag, säger Bo Eriksson.

Polisen uppger i ett pressmeddelande som de skickade ut vid 11-tiden på fredagsförmiddagen att de är intresserade av allmänhetens iakttagelser före, under och efter rånet.
Polisen intresserar sig för såväl personer som fordon, dels en ljus Volvo av sedanmodell, men även utlandsregistrerad minibuss, en mörk Volkswagen.
Vidare en färdväg som rånarna kan ha valt, däribland en sträckan Svärdsjö-Enviken-Bingsjö-Boda Kyrkby, inom Rättviks kommun, och vidare mot Bjursås.Männen kommer, såvitt Bo Eriksson känner till, inte från någon ort i Dalarna. De är inte heller kända av länets polis.
Arbetet med att utreda rånet har nu övergått i en annan fas med exempelvis vittnesförhör.
Samtidigt är polisen intresserad av tips från allmänheten. Därför finns under helgen en speciell tipstelefon bemannad av personal inom polismyndigheten Dalarna. Telefonnumret till den är 010-567 21 00.
– Den är normalt inte bemannad under helger i vanliga fall, säger Bo Eriksson.

Eric Salomonsson
eric.salomonsson@daladem.se