Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polishuset rustat för tio miljoner

Den gamla ventilationen är utriven och ny yta har frigjorts för en tänkbar hyresgäst i polishuset. Inflyttning tros kunna ske i slutet av september. Men vem det blir är ännu inte klart.

– Inget kontrakt är skrivet, men vi har fått många förfrågningar, säger fastighetsägaren Nicklas Andersson.

Arbetet med att byta utrustningen för ventilationen i polishuset är så gott som klart. I och med det har cirka 300 kvadratmeter frigjorts för en ny hyresgäst. Vem som blir den nya hyresgästen är som sagt inte klarlagt i dagsläget, men fastighetsägaren Nicklas Andersson känner ingen oro över det.

– Jag känner mig trygg med att vi kommer att få det uthyrt. En tänkbar hyresgäst är fortfarande vårcentralen Engelbrekt men det finns även andra intressenter.

De sammanlagda kostnaderna för investeringarna, beräknades från början uppgå till sju miljoner kronor. I slutändan landar kostnaderna för att byta ut ventilationen, plus andra omkostnader, på strax över tio miljoner kronor.

– De tio miljonerna innefattar även lite andra renoveringar och upprustningar på polishuset som var nödvändiga. Vi har försökt att göra det så miljövänligt och energisnålt som möjligt, säger Nicklas Andersson.

Andreas Irebring
andreas.irebring@dt.se