Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisman höll på att bli överkörd

En 31-årig man från Falun-Borlängetrakten sitter sedan lördag eftermiddag anhållen sedan han nästan kört över en polisman vid en trafikkontroll i Hosjö.
– Brottsrubriceringen är försök till grov misshandel, säger vakthavande befäl vid dalapolisen, Tom Andersson

Det var vid 17-tiden i lördags som polisen upprättade en trafikkontroll på E16 vid Hosjö utanför Falun. En polisman vinkade in en bil för körkorts- och blåskontroll, men när bilen skulle stanna gasade plötsligt föraren på och polismannen tvingades i all hast kasta sig undan.

Men i samma situation smällde polismannen in sin ficklampa i bilens vindruta som gick sönder, men polismannen klarade sig helskinnad från äventyret. Bilen fortsatte dock en kort stund innan den stannade och föraren och hans passagerare hoppade ur och försökte smita från platsen. Efter en jakt till fots kunde både föraren och hans passagerare gripas.

– Det finns ingen misstanke om rattfylleri eller drograttfylleri, däremot är 31-åringens körkort sedan tidigare återkallat och han är känd av polisen. Passageraren är inte misstänkt för något brott och släpptes efter förhör, men 31-åringen sitter fortfarande anhållen, säger Tom Andersson.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se