Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker dödshotadekommunala tjänstemän

Den nyblivne kommunpolitikern Kjell Fahlgren, som så sent som i måndags debuterade som ledamot av Gagnefs kommunfullmäktige, har nu dömts för att tidigare ha dödshotat två kommunala tjänstemän och för våldsamt motstånd.

Tidningen har tidigare berättat att Kjell Fahlgren, Mockfjärd, genom en röstsammanräkning av länsstyrelsen utsetts till ny ledamot av Gagnefs kommunfullmäktige efter avlidne Bo-Åke Ericson.
Han tackade ja till Sverigedemokraternas plats trots att han stod under åtal för bland annat olaga hot och trots att han – på en direkt fråga – deklarerade att han inte tänkte representera partiet.
I tingsrätten berättade en kommunal tjänsteman att hon fått besked om att Kjell Fahlgren sagt att han skulle döda henne och att han på en lapp, som lämnades in i receptionen, skrivit att det var "sista veckorna".

Under ett telefonsamtal med tjänstemannens chef förklarade Kjell Fahlgren att han var "stridslysten" och att han "skulle döda". Därefter lade han på luren, men han ringde senare upp igen och uttalade hot mot både tjänstemannen och hennes chef.
Han sa att han skulle döda dem och han frågade också var tjänstemannen bodde.
Chefen, som hade sin chef i rummet under ett av samtalen, uppfattade samtalet som obehagligt och kommunen vidtog vissa säkerhetsåtgärder.

Kjell Fahlgren gav tjänstemannen skulden för att genom sin yrkesutövning ha vållat honom skada och under tingsförhandlingarna förklarade han inte kom ihåg vad han hade sagt och att han vid tillfället druckit kanske ett par liter vin och inte var helt nykter.
Rätten anser det styrkt att han dödshotat två kommunala tjänstemän.
Däremot anser rätten att det inte kan styrkas att Kjell Fahlgren hotat en ordningsvakt vid systembolaget i Borlänge. Han frias på den punkten, men fälls för att ha gjort våldsamt motstånd när ordningsvakten grep honom.
Påföljden blev villkorlig dom och 100 dagsböter.
Det har framgått att tjänstemännen tagit illa vid sig av uttalandena och uppfattat dem som allvarligt menade.