Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikerna jäviga om Gagns Inn

Lokaliseringen av flyktingboendet till Gagns Inn har överklagats.
Lennart Finn har besvärat sig över kommunstyrelsens beslut.
– Flera av de ledamöter som i en votering röstade för lokaliseringen var jäviga, anser han.

Turerna kring Gagns In och flyktingboendet fortsätter.
Under kommunfullmäktiges senaste sammanträde besvarade kommunalrådet Sofia Jarl (C) kritiken mot hennes agerande i Gagns Inn-affären. Hon tillstod att hon kunde ha hanterat ärendet bättre, bad om ursäkt och förklarade att hon lärt sig mycket av affären.

Gagnefsbostäder AB:s styrelseordförande Per Dahlkvist (C) svarade också på en interpellation i ärendet och ifrågasatte revisionskritiken, hävdade att den innehåller ”mycket tyckanden och spekulationer” och menade att bolaget agerat korrekt.
Interpellanterna Bengt-Ola Ryttar och Ann-Gret Olsson, båda (S), vidhöll sin kritik och ifrågasatte om det var en bra ekonomisk affär för kommunen. De fick också stöd av Per-Arne Lech (V), som hävdade att boendet borde vara kvar i Mockfjärd, där flyktingungdomarna trivs och accepterats.
– Gagnefsbostäders beslut om ett köp kan inte överklagas, vilket hade kunnat ske om fullmäktige fått ärendet för ett avgörande, påpekade Ann-Gret Olsson och tillade att bolaget inte begått något formellt fel, samtidigt som hon påpekade för bolagsstyrelsen att det inte är kommunalrådet, utan kommunstyrelsen som är ägare till Gagnefsbostäder.

Kommunrevisionen fastslog att kritiken mot kommunalrådet kvarstår och kommer att tas upp i samband med ansvarsfrihetsprocessen!
Lokaliseringsbeslutet har överklagats av Lennart Finn, Bodarna, som – förenklat uttryckt – anser att ks-ledamöterna Sofia Jarl samt Alf Johansson och Irene Homman, båda (S), som också deltog i Gagnefs­bostäders beslut att köpa Gagns Inn, var jäviga när beslutet togs.

Kent Olsson
kent.olsson@dt.se