Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ponnyfest när den är som bäst

Söndagens tävlingar på Svedens Gård bjöd på fyra klasser med lokal och regional status. Nivåerna var Lätt D till Lätt A. Och vilken härlig ponnyfest det blev i det vackra vädret. Rejält med starter och många bra genomföranden.

Annons

Men som så ofta annars, är det föräldrarna som bjudet de oförglömliga intrycken.
Vilket skådespel med rörelser – allt från korkskruvar till jämfotahopp. Det här är ponnyfest när den är som bäst.

Dessutom gjordes många riktigt bra prestationer med mersmak inför framtiden. Genomgående var det bra ridning – liksom på lördagens häst – och överdomaren Totta Wikström gav stort beröm till båda dagarnas prestationer.
– Ja, det här har varit två riktiga kanondagar. Hela organisationen har fungerat väldigt bra liksom prestationerna på banan. Det har varit på topp.

Sedan är det bara att konstatera att vissa ekipage sticker ut. I den högsta klassen, Lätt A, var det Leksands Nikolina Leander på Miclas Curt Cobain som fick publiken att häpna med en segerridning i kategori B+C me 0-36,45 före Dalälvens Lovisa Silfwerbrand på Sting´s Pretty Camaro med 0-37,38. Vilken uppvisning.
I kategori D var det fyra ekipage till start och det blev en snygg avslutning för dagen med enda felfria ryttaren som var Gagnefs Anna Gisslén Wikström på Laageinds Elsje med enda nollan och tiden 47,32.
Att avsätta flera timmar i sådan här miljö är värt varenda minut.

Olof Aspelin