Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Positiv ansökningstrend

Trots att kullen 16-åringar har minskat i Mora har söktrycket till S:t Mikaelsskolan ökat. Det visar de första preliminära siffrorna om hur sökbilden ser ut 2013.
Antal elever som till hösten börjar på S:t Mikaelsskolan är ännu osäkert.

Först i maj kommer sökbilden att vara helt klar. Men redan nu är trenden tydlig och den pekar uppåt.
– Vi har fler sökande i år än vi hade förra året. Det mest glädjande är att vård- och omsorgsprogrammet är tillbaka, säger Margareta Ydringer, gymnasiechef och rektor.

Den kommande hösten kommer samtliga program och inriktningar finnas på gymnasiets schema tack vare söktrycket. Inget program riskerar att stoppas på grund av att för få har sökt.
– Utifrån siffrorna är ekonomiprogrammet populärt i år. Vi kommer ha ytterligare en eller två klasser i jämförelse med förra året, säger Margareta Ydringer.
Siffrorna är något oväntade. Antal 16-åringar som ska börja på gymnasiet till hösten är färre än förra året. Ändå ser S:t Mikaelsskolan en ökning.
– Vi får in elever från Mora men också andra kommuner. Traditionellt är det många från Leksand och Rättvik som börjar på estetprogrammet här i Mora.
– Folk söker nog sig hit för vi har en stabil lärarkår med utbildade och bra lärare. Vi har dessutom engagerade elever. Jag känner inte igen mig i rikspressen rapporteringar om gymnasieskolor där det är struligt. Atmosfären på S:t. Mikaelsskolan är väldigt positiv tack vare våra elever och lärare, säger Margareta Ydringer.

Stefan Rämgård/DT