Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Posten nyanställer 15 personer i Mora

Här är Postens påsk- present till invånarna i kommunerna från Rätt-vik norrut i Dalarna:En ny distributionsfilial i Mora där 15 personer kommer att nyanställas

Anläggningen, en nybyggd logistikpunkt på Mora Noret vid Moras södra infart, öppnar redan på tisdag, den 2 april.
Där ska tusentals paket och 40 pallar hanteras dagligen och ombesörja transporter till och från kunder i Rättvik, Mora, Orsa, Älvdalen samt Särna och Idre.

Sammanlagt kommer 20 personer att jobba där, varav åtta är helt nyanställda.
Hittills har Posten anlitat Liljedals Åkeri i Mora och DK Åkeri i Rättvik som underleverantörer av logistik- och palltjänster i området.
Från och med efter påsk kommer det att skötas av sammanlagt 17 egna chaufförer, två transportledare och en filialchef. Sju av de anställda kommer från den tidigare entreprenören i Mora.
Bland de övriga anställda kommer fem personer från Posten Logistiks filial i Borlänge. Arbetsstyrkan består även av en filialchef samt två transportledare.

Joakim Persson, distriktschef för Posten Logistik i Dalarna och Gävleborg, lyfter fram fördelar med nyetableringen i Mora.
– En etablering med egen personal och ny lokal i Mora som är helt optimerad för verksamheten kommer att bidra till ökade inhämtningsvolymer, säger han i ett pressmeddelande.
Ökad synlighet och närhet till kunderna och ökad flexibilitet är andra fördelar Posten ser med nyordningen.

Eric Salomonsson
eric.salomonsson@daladem.se