Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Posten nyanställer 15 personer i Mora

Annons

Här är Postens påsk- present till invånarna i kommunerna från Rätt-vik norrut i Dalarna:En ny distributionsfilial i Mora där 15 personer kommer att nyanställas

Anläggningen, en nybyggd logistikpunkt på Mora Noret vid Moras södra infart, öppnar redan på tisdag, den 2 april.
Där ska tusentals paket och 40 pallar hanteras dagligen och ombesörja transporter till och från kunder i Rättvik, Mora, Orsa, Älvdalen samt Särna och Idre.

Sammanlagt kommer 20 personer att jobba där, varav åtta är helt nyanställda.
Hittills har Posten anlitat Liljedals Åkeri i Mora och DK Åkeri i Rättvik som underleverantörer av logistik- och palltjänster i området.
Från och med efter påsk kommer det att skötas av sammanlagt 17 egna chaufförer, två transportledare och en filialchef. Sju av de anställda kommer från den tidigare entreprenören i Mora.
Bland de övriga anställda kommer fem personer från Posten Logistiks filial i Borlänge. Arbetsstyrkan består även av en filialchef samt två transportledare.

Joakim Persson, distriktschef för Posten Logistik i Dalarna och Gävleborg, lyfter fram fördelar med nyetableringen i Mora.
– En etablering med egen personal och ny lokal i Mora som är helt optimerad för verksamheten kommer att bidra till ökade inhämtningsvolymer, säger han i ett pressmeddelande.
Ökad synlighet och närhet till kunderna och ökad flexibilitet är andra fördelar Posten ser med nyordningen.

Eric Salomonsson
eric.salomonsson@daladem.se