Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Power Big Meet flyttar - Bilklubbar i Dalarna vill hellre ha bilfest i Västerås

Power Big Meet flyttar från Västerås. Då väljer bilklubbar bort 40-årsjubileumet i Lidköping – för den nya bilfesten i Västerås.
– Tror ändå att det blir mycket folk, säger Anders Höijer, ordförande för Night Cruisers Färnäs i Mora.

På söndagen kom beskedet officiellt. Power Big Meet väljer bort Västerås för att fira 40-årsjubileumet i Lidköping. Men det hindrar inte bilklubbar i Dalarna att ändå åka till Västerås för att uppleva bilfesten som Klas Brink nu planerar att genomföra.

– Vi har pratat om att åka till Västerås ändå. Jag tror ändå att det blir mycket folk, säger Anders Höijer.

Trots att han och många av Night Cruisers Färnäs, som bildades 1984, 90 medlemmar sett fram emot Power Big Meets 40-årsjubileum, väljer nu klubbmedlemmarna, med största sannolikhet, bort den.

– Ja, så blir det nog. Lidköping känns lite långt, även om det säkert blir bra där.

– Det finns ett missnöje med att 40-årsjubileumet inte blir i Västerås. Power Big Meet är det största, det är en klassiker. Men det känns klart skönare att åka till Västerås, det är mycket närmare, fortsätter Anders Meijer.

Lars Nykvist, ordförande för Caston Car Club i Mora, berättar att bilklubbens medlemmar brukar besöka Power Big Meet i Västerås.

– Det brukar variera mellan 50 och 100 stycken som åker dit. Men för oss blir det nog i alla fall Västerås, även om det är svårt att ta ställning till det när man nyss fått reda på det här, säger han.

SE MER: Kristian är Sveriges blötaste Power Meet-reporter 2016 Plötsligt öppnade sig himlen och regn och hagel vräkte ner över Mittmedias reporter, som desperat försökte rädda all utrustning. Allt inför rullande kamera. Se inslaget nedan!