Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prästskogsvallen rustas för fem miljoner

Rättviks kommun satsar dryga fem miljoner på att bygga en näridrottsplats vid Prästskogsvallen.
– Jätteroligt. Det här har vi pratat om i flera år, säger kommunstyrelsens ordförande Annette Riesbeck.

– Nu äntligen blir det av.
Den nya anläggningen ska få ett brett användningsområde alltifrån friidrott, fotboll, bandy och skridskoåkning.
– Ett lyft för Rättvik och ett utmärkt komplement till Hedslunds idrottsplats, fortsätter Riesbeck.
Den nya idrottsplatsen kommer att vara öppen och mycket tillgänglig, heter det i ett pressmeddelande. Annette Riesbeck hoppas det ska bli en stor tillgång för Rättviksskolan som ligger endast ett stenkast därifrån. Hon talar om en mötesplats för barn och ungdomar. En anläggning för spontanidrott.

Nu är alltså allt klappat och klart. Kommunstyrelsens arbetsutskott har gett klartecken för satsningen som kostnadsberäknats till 5,1 miljoner kronor. Efter sommarens bilträffar Big Lake Run och Classic Car Week igångsätts markarbeten. Notabelt är att långt ifrån hela Prästskogsvallen kommer att tas i anspråk för näridrottsplatsen.

Nästa år anläggs konstgräs och löparbanor samt att målburar och annat material köps in. Det blir en 11-manna fotbollsplan med konstgräs som vintertid spolas till ishockey/bandyplan. Vidare fyra 100-meters löparbanor, längdhoppsgrop och plats för kulstötning. Går allt som det ska står den nya näridrottsplatsen klar 2015.

Christer Klockarås/DT