Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för ny mässa i Borlänge

60 företag hade nappat på inbjudan att vara med på premiärmässan för hus–hem–hälsa i BSM-hallen i Kvarnsveden.
– Vi hade en mässa för 12-13 år sedan i Borlänge och har letat länge efter en lokal innan vi fick napp på den här hallen, säger mässgeneralen Bo Ericsson.

– Nu har vi startat om på ny kula, men tyvärr så får vi vara glada om det kommer ett par tusen besökare hit. Ikea drar det mesta i den här stan, men till nästa år har väl nyhetens behag med Ikea lagt sig och vi får lite mer besökare då.
–Vi får göra en utvärdering, men jag hoppas vi kan komma tillbaka, säger Bo Ericsson, som har den här mässan på fyra orter i Sverige.

Bo Ericsson har en gedigen bakgrund när det gäller den här typen av arrangemang och mässan i BSM-hallen hade en bra mix av utställare.
– Jag har varit vd för tidningen Vi i Villa och jag var den som startade alla villamässor i Sverige.
– Hus, hem och hälsa är en bra kombination. Då kan kvinnan i familjen också få sina intressen tillgodosedda, säger Ericsson.

En av alla intressanta utställare var Perago System från Ekerö som sålde och demonstrerade japanska trädgårdsredskap och sågar.
– Japanerna är duktiga på verktyg. Tyvärr finns det många kopior ute på marknaden, bland annat från Vietnam som inte håller måttet. Men köper du ett verktyg som det står ”made in Japan” på får du ett bra verktyg, säger Tobbe Wallin, utställare hos Perago.

Garageportexperten från Falun hade också en monter på mässan och meddelade att man hade garageportar från 10 000 kronor och upp till lyxvarianter på 100 000 kronor.
– Vi monterar i hela Dalarna och har även räcken och trappor och annat smide, så man kan få en helhetslösning, säger Åsa Elofsson på Garageportexperten.
På mässan var också städföretaget HomeMaid representerat.
– Ge bort en städning i present, eller skriv kontrakt på ett halvårs städning så bjuder vi på en månad, var Johanna Hermanssons försäljningsargument.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se