Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär vid Ängsholn

Ond bråd död, hustrumisshandel, svek, missbruk och elände. Men bygdespelet Tid att skörda bjuder också på en stor dos humor, glädje och romantik. I går kväll var det premiär vid Ängholns folkpark.

Senast Tid att skörda uppfördes var 2005, då under ledning av bygdespelets grundare Gunilla Wennberg. När hon gick bort i fjol tog Hanna Östman över rodret som regissör.
– Jag är jättehedrad. Det har gått över förväntan och varit vansinnigt roligt.

Tid att skörda är fortsättningen på förra årets ”Där älvarna sammanflyta”, som handlar Kierstin Persdotters liv och död. Hon var den sista kvinnan i Gagnef som brändes på bål. Det efter att ha giftmördat sin svärfar soldat Släkt, som i år misshandlat, våldtagit och trakasserat både henne och barnen. Tid att skörda följer dottern Lill-Britas livstråd, en roll som spelas av Eva-Lotta Törnblom.
– Mycket i spelet är aktuellt än i dag. Det går att dra många paralleller till kvinnomisshandel, barns utanförskap och fördomar mot det som är annorlunda och främmande, säger Hanna Östman.

Ett trettiotal personer mellan 5 och 63 år deltar ur Gagnefs amatörteaterförening. Flera har varit med ända sedan starten, men fem är helt nya för år. Isak Toivanen, Andreas Lindström, Alice Brolund och barnen Oliver Fjärdsman och Ronja Axelsson.

Bygdespelet pågår till den 4 augusti.

Lisa Persson/DT