Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiären avklarad

Det var lättsamt, en del skratt och skoj – innan tränarstaben skruvade upp tempot rejält under Leksands första isträning.
– Vi vill lägga nivån högt på en gång, säger tränaren Andreas Appelgren efter premiärpasset.

Under applåder från omkring 200 personer i Borlänge Ishall, tog spelarna i Leksand försäsongens första skär. En försäsong som kulminerar med återkomst i SHL om sex veckor. Leksands Gabriel Karlsson, uppväxt i Borlänge summerar årets första isträning:
– Kul att vara tillbaka på min gamla hemmaplan, det var ett tag sedan, säger han och fortsätter:
– Det är jätteskönt att vara igång. Det kändes bra, man såg bra tendenser från alla killarna redan nu, så över förväntan tycker jag.

Om en vecka spelar Leksand sin första träningsmatch, mot Brynäs (en match som sänds live på dt.se).

Är det bra att få en match att fokusera på direkt?
– Ja, det är bra. Det är ett annat tempo när träningsmatcherna kommer i gång, och så får man en uppgift att fokusera på, säger Karlsson.

25 spelare fanns med på träningen – två saknades: nyförvärvet Ryan Russel från Springfield Falcons, som väntas ansluta i nästa vecka, samt Jacob de la Rose, som befinner sig i USA på J-landslagsläger.
Under träningen var spelarna uppdelade i ett blått och ett vitt lag – dock ingen taktisk eller formationsmässig uppdelning, enligt tränaren Appelgren:
– Nej, det finns absolut inga formationer klara ännu. Det är det vi ska jobba ihop nu under en till två veckor.
Träningen avslutades med matchspel mellan lagen – där vann de vita med 1–0. Målskytt: Gabriel Karlsson – assisterad av nyförvärvet Mikael Johansson från Färjestad, som tycker nivån var bra i första passet.

Skön seger?
– Ja, viktigt att börja säsongen med en seger (skratt).
– Man var riktigt sugen. Det tog 20–30 minuter innan känslan satt, men kul att äntligen få släppa loss.

Johan Adeström/DT