Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiärnerver när KAIS besegrade Sala

En bra start och en bra avslutning, men den andra perioden var allt annat än bra. Så kan man sammanfatta KAIS Moras seriepremiär mot Sala Silverstaden. Hemmalaget vann dock tämligen enkelt till slut med 8-4.
– Skönt att vi vann i alla fall men det märktes att det var premiär, sammanfattade tremålsskytten Amanda Larsson.

Det var alltså Sala Silverstaden som stod för premiärmotståndet för KAIS som inför årets säsong värvat ganska friskt. Hela sex nya spelare har anslutit till truppen sedan vårens uttåg ur slutspelet där IKSU vann den dramatiska semifinalserien. Martina Capkova från Tjeckien, Laura Kokko och Jonna Mäkelä från Finland samt de svenska spelarna Kajsa Reingård, Malin Andreasson och Johanna Hultgren gjorde sin första seriematch i KAIS-tröjan.

– Det var nog många av de nya spelare som säkert hade mycket nerver utanpå tröjorna och många i publiken var säkert nyfikna på att se hur de är som spelare. De behöver spela många matcher för att jobba in sig i det här. Jag hoppas att vi efter VM i december skall börja landa i det här, säger Jonsson och poängterar att de även för två år sedan jobbade stenhårt med spelarna för att de skulle hitta sina roller i de olika formationerna. Då bar det hela vägen till ett SM-silver.
Hemmalagets inledning var sprakande och man gjorde tre mål på nio minuter.
– Vi inledde precis som vi sagt att vi skall börja, men sen efter 3-0 börjar vi gå ifrån matchplanen. Det bär vi med oss in i den andra perioden, säger Moras tränare Roger Jonsson.
– Kanske blev vi lite bekväma efter den fina inledningen, påpekade Amanda Larsson.

Den andra perioden var som sagt ingen höjdare samtidigt som Sala var effektiva och Emelie Björklund och Madelen Jonsson oroade ständigt med fint passningsspel och snabba löpningar. Gästerna kvitterade innan Therése Karlsson gjorde 4-3 och nätade för andra gången med ett snyggt skott i det vänstra krysset bakom annars mycket duktiga målvakten Lauma Visnevska i Salamålet.
– Alla såg hur Sala parkerade med fem spelare i egen zon och hur två av deras spelare sen kan hinna ner i vår zon före oss det fattar jag inte. Det skall inte finnas, menade Roger Jonsson med en suck.
Vi fick en tillsägelse på skarpen av tränarna mellan den andra och tredje perioden om att vi skulle dra upp tempot och visa att vi är det bättre laget, säger Amanda Larsson.
Det gjorde man verkligen och den avslutande perioden gick klart till KAIS även om Sala fick in en reducering så var segern aldrig hotad. Närmast på programmet för Mora står ett häftigt daladerby då man på fredag möter Falun hemma i Unihoc Arena.

Ola Mopers