Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prestberg tog plats i juniorkedjan

Fredrik Händemark fyller 20 i augusti och Jacob de la Rose 18 i maj. Lägger man ihop deras åldrar får man fram åldern på deras kompis i torsdagsmatchens juniorkedja.

– Det är jätteroligt att spela med juniorerna, dom har mycket fart i benen, säger Pelle Prestberg, 38 år på tisdag.leksand
Prestberg som matchats in i långsam fart efter höftoperationen, och som för kvällen alltså tog Filip Forsbergs plats i ”juniorkedjan”.
– Jag tycker att det kändes bra i dag, jag kommer in i det mer och mer, säger Prestberg, som hade ett riktigt bra läge att fixa första målet för säsongen i början av gårdagens match.

– Ja, jag hade några lägen i kväll och även några i förra matchen så det vore skönt att sätta dit nån poäng snart. Det funkar ju på träning så vi får hoppas att det kommer snart på match också.
Men om det blir läge för det redan på lördag borta mot Troja återstår att se.
– Det är en balansgång det där, det får inte bli för mycket spel nu i början heller. Vi får se hur det blir, säger Prestberg.
Prestbergs kedjekompis Jacob de la Rose, yngst i laget, säger så här om deras samarbete:
– Jättekul att spela med Pelle, det är skönt att han är tillbaka. Han kom med små tips till mig och Frippe (Fredrik Händemark) hela tiden, så det var hur bra som helst.

Något speciellt han tipsade om?
– Nja, det var lite av varje och man försökte ta till sig så mycket som möjligt bara. Det funkade okej ändå tycker jag, även om det inte var min bästa match direkt.

Kom du och Frippe med några tips till Pelle då?
– Ha, ha, nej jag tror inte vi har så mycket att komma med där faktiskt. Pelle har ju varit med förr om man säger så.

Elin Broman