Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prestberg vilar mot Tingsryd

Det har varit tajta matcher den här säsongen mellan Leksand och Tingsryd och räkna med att det blir något liknande i kväll i Nelson Garden Arena.

Senast Leksand besökte Tingsryd blev det hemmaseger med 2–1 efter förlängning.

– Det blir tufft, Tingsryd krigar för varje poäng, säger Leksands assisterande tränare Pär Hellenberg.

ishockey/leksand
– Vi måste upp några snäpp mot hur det sett ut de senaste två matcherna. Spelet har inte varit på topp, men vi har på något vis lyckats vinna ändå. Men vi måste hitta tillbaka till det grundspel vi haft tidigare.
– Det har varit målsnålt mot Tingsryd och inget talar för att det blir annorlunda den här gången. Tingsryd är bra i power-play och spelar med hög fart och lägger mycket puck på mål och fullföljer anfallen, lite Luleåinspirerat. Så det gäller att ha dem utanför oss hela tiden, säger Hellenberg.

I senaste matchen mot Asplöven klev Jon Knuts av på grund av huvudvärk. Då fick Pelle Prestberg lite mer speltid än som var tänkt från början.
– Pelle är kvar hemma i Leksand och tränar tillsammans med bland andra backen Mattias Nilsson. Det är inget bakslag för Prestberg, men han är inte hundra matchtränad ännu så vi väljer att vila honom en match nu när det är så pass tufft program. Det är inte nu han ska vara på topp och vi kommer att matcha in honom försiktigt. Han är med och tränar med laget igen på onsdag när vi kommer hem.

I Prestbergs ställe är Simon Mattsson med i laget igen efter att ha spelat i J20.
När det gäller hur många poäng Leksand måste ha ytterligare för att nå kvalserien på de tio matcher som återstår, så tror Hellenberg att det räcker med 96–97 poäng. Det innebär att Leksand måste ta ytterligare två segrar för att nå kvalserien.
Det ska naturligtvis inte vara några problem med den standard Lek-sand visat upp under den här säsongen.
Målvaktslånet från Modo, Oscar Alsenfelt, är inte med mot Tingsryd i kväll.
– Han anländer till Leksand på onsdag, sedan får vi se när han spelar, säger Pär Hellenberg.

Håkan Eriksson