Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pricksäkra Ludvika-tvillingar

Under sommaren har elitserien i korthållsskytte 50 meter skjutits i fem hemmaomgångar. Det här är den största tävlingen i landet för de yngre i korthållsskyttet och kan liknas med Skyttiaden på luftgevär.
De fyra bästa resultaten räknas – och de tolv högsta resultaten i landet gick till final i Eskils-tuna.
Där blev Ludvika-tvillingarna David och Filip Gustafsson etta respektive trea.

I klass K11, där det redovisades mycket höga resultat, gick David Gustafsson vidare som sexa och brodern Filip som sjua.
I finalen visade Ludvika-tvillingarna att de gillar det här med tävling och båda sköt toppresultat.

Grundomgången var 30 skott och där låg David i ledningen på 294 poäng, samma resultat som Amanda Carlsson från Gullabo i Småland som hade högsta resultatet i hemmabaneomgån-garna. Broder Filip var bara två poäng efter med 292 och låg fyra.
De sex bästa gick till final som omfattade 15 skott liggande, där de sista fem sköts med decimaltolkning.
David började finalen strålande och hade 100 poäng efter de första tio skotten. På de nästföljande fem skotten noterade han 51,2 poäng. Amanda Carlsson ville inte vara sämre utan slutade på exakt samma decimal, varvid det blev särskiljning med tre skott om guldet.

David sköt första 10,1 och tog ledningen med 0,1 poäng. Andra skottet blev lite sämre med 9,2 poäng. Amanda gick då upp i ledningen med 0,3 poäng. I sista skottet prickade David in en nästan helt perfekt tia som gav 10,8 poäng mot Amandas fina 10,4, vilket gav David segern med 0,1 poängs marginal.
Ludvikas framgångar fortsatte då Filip sköt 98 poäng och hela 52,6 poäng i de sista fem skotten och avancerade till en klar tredjeplats och en plats på prispallen.
David Gustafsson är inte helt ovan med stora framgångar då han förra hösten, som 9-åring, segrade i falling target-SM mot ungdomar upp till 15 år och Filip Gustafsson har i samma ålder varit tvåa i Skyttiaden på luftgevär.

För Ludvika tävlade även Elin Anderson i K20 ställningar där hon blev sjua, endast en poäng utanför finalen efter att liggande och knästående inte stämt så bra medan hon var helt överlägsen i stående, och Stefan Bengtsson i KÖ ställningar med en femteplats i grundomgången och en slutlig sjätteplats i finalen.