Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prinsen av Classic Car Week

När Brolle glider fram mot scenen och gör entré i sin bil på onsdagskvällen är spelningen något försenad. Men Classic Car Week-publiken som trängts vid scenen ett tag verkar tålmodig.

De vet vad som väntar. Brolle är på många sätt den perfekta frontfiguren för den här veckan. En sorts kronprins för 50-talsrocken som lyckas skapa precis den stämning som kvällen och publiken efterfrågar. Rätt man, på rätt plats, vid rätt tidpunkt.

Brolle är just nu ute på turnén "Rock ’n roll on tour" tillsammans med sitt band "Million Dollar Quartet", och förakten "The Buddies". Det är en resa i folkparksmiljö där 50-talets rockmusik står i fokus. Ett givet stopp är såklart Rättviksparken under Classic Car Week och det är inte särskilt förvånande att det också blir nytt publikrekord just ikväll. Över 4000 personer är på plats.

Om Brolle är särskilt intressant som artist låter jag förbli osagt, men en bra röst har han. I det här formatet passar han perfekt. Publiken får höra en blandning av Brolles egna låtar och gamla klassiker så som till exempel "Hound Dog" och "Summertime Blues". Gensvaret är starkt – folk är glada och förfriskade. Rättvik lever som aldrig förr och det ser ut att bli ännu en stämningsfull kväll på Classic Car Week.

Kalle Sundin
kalle.sundin@daladem.se